Ваздухопловство

Ваздухопловство

Летелице с посадом

Летелице с посадом

Беспилотне летелице

Беспилотне летелице

Ваздухопловна опрема и подсистеми

Ваздухопловна опрема и подсистеми

Наоружање летелица

Наоружање летелица

Модернизација летелица

Модернизација летелица

Српска ваздухопловна индустрија има традицију дугу скоро 100 година. Прва фабрика основана је 1923. године. Тренутно су у фазама развоја и производње модели авиона за основну и селективну обуку пилота, а имамо и програме ремонта и модернизације авиона српске производње и других произвођача. У производњи је авион за школску обуку који карактеришу високе перформансе у својој класи и чијом применом се значајно смањују трошкови обуке пилота, будући да одређене карактеристике авиона замењују део обуке на млазном авиону. Авион се може користити и за одређене борбене мисије у области подршке специјалних снага у извођењу антигерилских и антитерористичких дејстава.

Имамо дугу традицију и активну производњу падобрана. Производимо турбомлазне моторе за беспилотне летелице, а у развоју је неколико типова беспилотних летелица укључујући летелице са вертикалним полетањем и слетањем, као и летелице на бази хибридног погона.

У области ваздухопловног наоружања програми, пре свега, обухватају производњу невођених ракета и авио бомби, као и контејнера с наоружањем, док су у различитим фазама развоја разне врсте вођених авио бомби и ракета, пре свега за напад на земаљске циљеве на бази INS/GPS вођења и ласерског вођења.