Вести
24.05.2023.

Стручна посета студената Машинског факултета Сталној изложби наоружања и војне опреме у Никинцима

Више од тридесет студената основних академских студија Машинског факултета у Београду који слушају неки од изборних предмета Катедрe за системе наоружања недавно је, у организацији  Југоимпорт-СДПР, посетило Сталну изложбу наоружања и војне опреме у Никинцима.

Посета је започета садржајном презентацијом која је обухватила преглед целокупне делатности Југоимпорт-СДПР, стратегију којом се приступа истраживању и развоју, као и приказ најновијих сложених борбених система из развоја и производње.

У другом делу посете, студенти су имали јединствену прилику да на једном месту сагледају практично целокупне потенцијале домаће одбрамбене индустрије. Млади академци су стекли увид у најновије производе у домену класичног и ракетног наоружања, борбених возила, свих типова муниције, заштитних средстава и остале опреме.

Југоимпорт-СДПР и Катедра за системе наоружања имају вишегодишњу успешну сарадњу која се између осталог огледа и у стручним посетама студената које значајно доприносе њиховом образовању путем стицања практичних знања.