Vesti
24.05.2023.

Stručna poseta studenata Mašinskog fakulteta Stalnoj izložbi naoružanja i vojne opreme u Nikincima

Više od trideset studenata osnovnih akademskih studija Mašinskog fakulteta u Beogradu koji slušaju neki od izbornih predmeta Katedre za sisteme naoružanja nedavno je, u organizaciji  Jugoimport-SDPR, posetilo Stalnu izložbu naoružanja i vojne opreme u Nikincima.

Poseta je započeta sadržajnom prezentacijom koja je obuhvatila pregled celokupne delatnosti Jugoimport-SDPR, strategiju kojom se pristupa istraživanju i razvoju, kao i prikaz najnovijih složenih borbenih sistema iz razvoja i proizvodnje.

U drugom delu posete, studenti su imali jedinstvenu priliku da na jednom mestu sagledaju praktično celokupne potencijale domaće odbrambene industrije. Mladi akademci su stekli uvid u najnovije proizvode u domenu klasičnog i raketnog naoružanja, borbenih vozila, svih tipova municije, zaštitnih sredstava i ostale opreme.

Jugoimport-SDPR i Katedra za sisteme naoružanja imaju višegodišnju uspešnu saradnju koja se između ostalog ogleda i u stručnim posetama studenata koje značajno doprinose njihovom obrazovanju putem sticanja praktičnih znanja.