Вести
11.11.2023.

Приказ нових средстава за Војску Србије на полигону „Никинци“

Југоимпорт-СДПР

На полигону Техничког опитног центра у Никинцима данас је одржан приказ савременог наоружања и војне опреме чији пријем у јединице Војске Србије је у току и на којима се сада обучавају војници и старешине из јединица које ће бити опремљене овим средствима.

Југоимпорт-СДПР

У оквиру данашњих активности вршена су и испитивања дела средстава која су у завршној фази за пријем у наоружање Војске Србије.

Југоимпорт-СДПР

Реч је о новим средствима којима ће бити опремљене специјалне, пешадијске, оклопне, артиљеријске, као и јединице Ратног ваздухопловства и ПВО и то нове серије оклопних борбених возила 4x4 "Милош" из производног програма Југоимпорт- СДПР, оклопних транспортера БОВ ОТ, модернизованих борбених возила пешадије БВП М-80АБ1, противавионских самоходно артиљеријско-ракетних система ПАСАРС, логистичких возила за самоходну топ-хаубицу 155 мм НОРА, аутоматска пушка М20, револверских бацача граната 40/6, пиштоља ЕЗ-9, разних типова новопроизведене пешадијске и артиљеријске муниције и друге опреме.

Министарство одбране

Предузећа домаће одбрамбене индустрије интензивирала су развој и производњу савремених средстава наоружања и војне опреме како би се реализовали планови опремања Војске Србије у складу са директивом председника Републике и врховног команданта Војске Србије Александра Вучића из 2022. године.

Борбена готовост Војске Србије биће значајно унапређена увођењем у наоружање нових сложених борбених система, стрељачког наоружања, оптоелектронских уређаја и друге опреме које су развили Војнотехнички институт и предузећа одбрамбене индустрије.