Vesti
11.11.2023.

Prikaz novih sredstava za Vojsku Srbije na poligonu „Nikinci“

Jugoimport-SDPR

Na poligonu Tehničkog opitnog centra u Nikincima danas je održan prikaz savremenog naoružanja i vojne opreme čiji prijem u jedinice Vojske Srbije je u toku i na kojima se sada obučavaju vojnici i starešine iz jedinica koje će biti opremljene ovim sredstvima.

Jugoimport-SDPR

U okviru današnjih aktivnosti vršena su i ispitivanja dela sredstava koja su u završnoj fazi za prijem u naoružanje Vojske Srbije.

Jugoimport-SDPR

Reč je o novim sredstvima kojima će biti opremljene specijalne, pešadijske, oklopne, artiljerijske, kao i jedinice Ratnog vazduhoplovstva i PVO i to nove serije oklopnih borbenih vozila 4x4 "Miloš" iz proizvodnog programa Jugoimport- SDPR, oklopnih transportera BOV OT, modernizovanih borbenih vozila pešadije BVP M-80AB1, protivavionskih samohodno artiljerijsko-raketnih sistema PASARS, logističkih vozila za samohodnu top-haubicu 155 mm NORA, automatska puška M20, revolverskih bacača granata 40/6, pištolja EZ-9, raznih tipova novoproizvedene pešadijske i artiljerijske municije i druge opreme.

Ministarstvo odbrane

Preduzeća domaće odbrambene industrije intenzivirala su razvoj i proizvodnju savremenih sredstava naoružanja i vojne opreme kako bi se realizovali planovi opremanja Vojske Srbije u skladu sa direktivom predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića iz 2022. godine.

Borbena gotovost Vojske Srbije biće značajno unapređena uvođenjem u naoružanje novih složenih borbenih sistema, streljačkog naoružanja, optoelektronskih uređaja i druge opreme koje su razvili Vojnotehnički institut i preduzeća odbrambene industrije.