Вести
25.07.2023.

Председник Вучић присуствовао гађању на „Пасуљанским ливадама“

Министарство одбране

Председник Републике и врховни командант Војске Србије Александар Вучић заједно са потпредседником Владе и министром одбране Милошем Вучевићем и начелником Генералштаба Војске Србије генералом Миланом Мојсиловићем присуствовао је данас показним гађањима у оквиру завршне фазе обуке припадника Војске Србије са новоуведеним наоружањем и војном опремом, у Војном комплексу „Пасуљанске ливаде“.

Данашњим показним гађањима присуствовали су председник Републике Српске Милорад  Додик и чланови колегијума министра одбране и начелника Генералштаба.

Председник Вучић изразио је задовољство данашњим показним гађањима. Према његовим речима, данас је 743 припадника Војске Србије учествовало у гађању новим и модернизованим средствима. Kако је нагласио, у данашње време употреба ракетне артиљерије је од изузетног значаја.

Министарство одбране

Запажено место заузела су средства из производног програма Југоимпорта која су у саставу Војске Србије - вишенаменска борбена оклопна возила „Лазар 3“ из којих је извршено гађање циљева с места, колективним наоружањем, митраљезима 12,7 мм и аутоматским топовима 30 мм.

Министарство одбране

Председник Вучић посебно је истакао важност што су данас у показним гађањима учествовала и нова возила „Лазар 3“ и „Лазар 3М“ с куполама и топом од 30 мм.

Министарство одбране

Током данашњих показних гађања, потврђено је да су припадници наше војске, пре свега рода пешадија, опремљени савременим, новим и модернизованим средствима и обучени за рад и управљање наведеним средствима. Опремањем јединица борбеним оклопним возилима и увођењем у наоружање и војну опрему Војске Србије значајно су унапређене маневарске способности, ватрена моћ и отпорност и заштита снага.