Vesti
25.07.2023.

Predsednik Vučić prisustvovao gađanju na „Pasuljanskim livadama“

Ministarstvo odbrane

Predsednik Republike i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić zajedno sa potpredsednikom Vlade i ministrom odbrane Milošem Vučevićem i načelnikom Generalštaba Vojske Srbije generalom Milanom Mojsilovićem prisustvovao je danas pokaznim gađanjima u okviru završne faze obuke pripadnika Vojske Srbije sa novouvedenim naoružanjem i vojnom opremom, u Vojnom kompleksu „Pasuljanske livade“.

Današnjim pokaznim gađanjima prisustvovali su predsednik Republike Srpske Milorad  Dodik i članovi kolegijuma ministra odbrane i načelnika Generalštaba.

Predsednik Vučić izrazio je zadovoljstvo današnjim pokaznim gađanjima. Prema njegovim rečima, danas je 743 pripadnika Vojske Srbije učestvovalo u gađanju novim i modernizovanim sredstvima. Kako je naglasio, u današnje vreme upotreba raketne artiljerije je od izuzetnog značaja.

Ministarstvo odbrane

Zapaženo mesto zauzela su sredstva iz proizvodnog programa Jugoimporta koja su u sastavu Vojske Srbije - višenamenska borbena oklopna vozila „Lazar 3“ iz kojih je izvršeno gađanje ciljeva s mesta, kolektivnim naoružanjem, mitraljezima 12,7 mm i automatskim topovima 30 mm.

Ministarstvo odbrane

Predsednik Vučić posebno je istakao važnost što su danas u pokaznim gađanjima učestvovala i nova vozila „Lazar 3“ i „Lazar 3M“ s kupolama i topom od 30 mm.

Ministarstvo odbrane

Tokom današnjih pokaznih gađanja, potvrđeno je da su pripadnici naše vojske, pre svega roda pešadija, opremljeni savremenim, novim i modernizovanim sredstvima i obučeni za rad i upravljanje navedenim sredstvima. Opremanjem jedinica borbenim oklopnim vozilima i uvođenjem u naoružanje i vojnu opremu Vojske Srbije značajno su unapređene manevarske sposobnosti, vatrena moć i otpornost i zaštita snaga.