Вести
24.03.2024.

Председник Вучић обишао „Борбене сложене системе“ у Куршумлији

Министарство одбране

Председник Републике и врховни командант Војске Србије Александар Вучић обишао је данас фабрику зависног предузећа Југоимпорт-СДПР „Борбени сложени системи“ доо у Куршумлији.

Обиласку су присуствовали потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић, министар унутрашњих послова Братислав Гашић, начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић и руководство Југоимпорт-СДПР.

Министарство одбране

Председник Вучић, обилазећи фабрику „Борбени сложени системи“ у Пљакову код Куршумлије, у којој се производе борбена оклопна возила „Милош“ и „Лазар“, истакао је да морамо да јачамо војску и одбрамбене капацитете земље. Осврнуо се и на геополитичке околности, додајући да све што се произведе у домену наменске индустрије данас може да нађе купца.

Министарство одбране

Руководство је информисало председника да је просечна плата у фабрици повећана, да фабрика ради по највишим европским стандардима и да је планиран још један погон за монтажу. Тачније, у плану је изградња и опремање још једне производне хале, чиме ће се омогућити да се у Куршумлији врши и завршна монтажа возила „Милош“ и „Лазар“, док се данас у тој фабрици врши производња оклопних тела која се после транспортују у погон у Великој Плани на монтажу.

Југоимпорт-СДПР

Председнику Вучићу, током данашњег обиласка, руководство фабрике представило је производни асортиман и достигнути степен производње и производне адуте.

Југоимпорт-СДПР

Данашња посета фабрици била је прилика да председник Вучић разговара са запосленима којима је захвалио на труду, похвалио их јер су изузетно вредни и пожелео им много успеха у даљем раду.

Министарство одбране

Данашњем обиласку присуствовали су и припадници Министарства одбране и Војске Србије, представници Југоимпорт- СДПР и фабрика одбрамбене индустрије.