Vesti
24.03.2024.

Predsednik Vučić obišao „Borbene složene sisteme“ u Kuršumliji

Ministarstvo odbrane

Predsednik Republike i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas fabriku zavisnog preduzeća Jugoimport-SDPR „Borbeni složeni sistemi“ doo u Kuršumliji.

Obilasku su prisustvovali potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević, ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović i rukovodstvo Jugoimport-SDPR.

Ministarstvo odbrane

Predsednik Vučić, obilazeći fabriku „Borbeni složeni sistemi“ u Pljakovu kod Kuršumlije, u kojoj se proizvode borbena oklopna vozila „Miloš“ i „Lazar“, istakao je da moramo da jačamo vojsku i odbrambene kapacitete zemlje. Osvrnuo se i na geopolitičke okolnosti, dodajući da sve što se proizvede u domenu namenske industrije danas može da nađe kupca.

Ministarstvo odbrane

Rukovodstvo je informisalo predsednika da je prosečna plata u fabrici povećana, da fabrika radi po najvišim evropskim standardima i da je planiran još jedan pogon za montažu. Tačnije, u planu je izgradnja i opremanje još jedne proizvodne hale, čime će se omogućiti da se u Kuršumliji vrši i završna montaža vozila „Miloš“ i „Lazar“, dok se danas u toj fabrici vrši proizvodnja oklopnih tela koja se posle transportuju u pogon u Velikoj Plani na montažu.

Jugoimport-SDPR

Predsedniku Vučiću, tokom današnjeg obilaska, rukovodstvo fabrike predstavilo je proizvodni asortiman i dostignuti stepen proizvodnje i proizvodne adute.

Jugoimport-SDPR

Današnja poseta fabrici bila je prilika da predsednik Vučić razgovara sa zaposlenima kojima je zahvalio na trudu, pohvalio ih jer su izuzetno vredni i poželeo im mnogo uspeha u daljem radu.

Ministarstvo odbrane

Današnjem obilasku prisustvovali su i pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, predstavnici Jugoimport- SDPR i fabrika odbrambene industrije.