Вести
28.09.2023.

Потписани уговори за набавку и модернизацију сложених борбених платформи у вредности од око 13,5 милијарди динара

Министарство одбране

На Београдском сајму, последњег дана 11. Међународног сајма НВО „ПАРТНЕР 2023“, потписани су уговори између Министарства одбране и Југоимпорт-СДПР за набавку и модернизацију 92 сложене борбене платформе, за потребе Војске Србије, у укупној вредности од око 13,5 милијарди динара.  Данашњем потписивању уговора присуствовао је потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић.

Ипред Југоимпорт-СДПР, са начелником Управе за одбрамбене технологије Сектора за материјалне ресурсе Министарства одбране бригадним генералом др Славком Ракићем, уговоре су потписале Тијана Конић и Андријана Суботић.

Министарство одбране

Андријана Суботић из Југоимпорт-СДПР потписала је и три уговора са пуковником Драганом Панићем из Управе за набавку и продају Сектора за материјалне ресурсе.

Осим носиоца уговора, у производњу ће бити укључено и више од 20 коопераната, делом из Одбрамбене индустрије Србије, као и подизвођачи који поседују капацитете да одговоре савременим захтевима у погледу квалитета и рокова испоруке.

Домаћа одбрамбена индустрија расте и развија се и истовремено снажан је и поуздан партнер Војсци Србије и домаћој привреди у целини.