Vesti
28.09.2023.

Potpisani ugovori za nabavku i modernizaciju složenih borbenih platformi u vrednosti od oko 13,5 milijardi dinara

Ministarstvo odbrane

Na Beogradskom sajmu, poslednjeg dana 11. Međunarodnog sajma NVO „PARTNER 2023“, potpisani su ugovori između Ministarstva odbrane i Jugoimport-SDPR za nabavku i modernizaciju 92 složene borbene platforme, za potrebe Vojske Srbije, u ukupnoj vrednosti od oko 13,5 milijardi dinara.  Današnjem potpisivanju ugovora prisustvovao je potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević.

Ipred Jugoimport-SDPR, sa načelnikom Uprave za odbrambene tehnologije Sektora za materijalne resurse Ministarstva odbrane brigadnim generalom dr Slavkom Rakićem, ugovore su potpisale Tijana Konić i Andrijana Subotić.

Ministarstvo odbrane

Andrijana Subotić iz Jugoimport-SDPR potpisala je i tri ugovora sa pukovnikom Draganom Panićem iz Uprave za nabavku i prodaju Sektora za materijalne resurse.

Osim nosioca ugovora, u proizvodnju će biti uključeno i više od 20 kooperanata, delom iz Odbrambene industrije Srbije, kao i podizvođači koji poseduju kapacitete da odgovore savremenim zahtevima u pogledu kvaliteta i rokova isporuke.

Domaća odbrambena industrija raste i razvija se i istovremeno snažan je i pouzdan partner Vojsci Srbije i domaćoj privredi u celini.