Вести
14.11.2023.

Министар Вучевић присуствовао приказу нових средстава на полигону „Никинци“

Министарство одбране

Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић присуствовао је данас приказу новог наоружања и војне опреме, који се предају Војсци Србије, и средстава која су у завршном делу испитивања ради увођења у наоружање наше војске, у Центру за испитивање НВО „Никинци“.

Министарство одбране

Током данашњег приказа, министар Вучевић уверио се да ће оперативна способност Војске Србије бити значајно унапређена увођењем у наоружање нових сложених борбених система међу којима су и нове серије оклопних борбених возила 4х4 „Милош“ из производног програма Југоимпорт- СДПР.

Министарство одбране

Министар Вучевић је, том приликом, истакао да Србија континуирано улаже у опремање војске савременим наоружањем и опремом те да смо данас на полигону у „Никинцима“ имали прилику да се уверимо да се одлука државног и војног руководства о ослањању на сопствене одбрамбене капацитете показала као мудра и далековида, нарочито у сложеним геополитичким околностима.

Министарство одбране

Он је поручио да ће се наставити са опремањем јединица Војске Србије најсавременијим борбеним средствима с циљем даљег јачања борбене готовости војске, али и сигурности и безбедности свих грађана наше земље.