Vesti
14.11.2023.

Ministar Vučević prisustvovao prikazu novih sredstava na poligonu „Nikinci“

Ministarstvo odbrane

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević prisustvovao je danas prikazu novog naoružanja i vojne opreme, koji se predaju Vojsci Srbije, i sredstava koja su u završnom delu ispitivanja radi uvođenja u naoružanje naše vojske, u Centru za ispitivanje NVO „Nikinci“.

Ministarstvo odbrane

Tokom današnjeg prikaza, ministar Vučević uverio se da će operativna sposobnost Vojske Srbije biti značajno unapređena uvođenjem u naoružanje novih složenih borbenih sistema među kojima su i nove serije oklopnih borbenih vozila 4h4 „Miloš“ iz proizvodnog programa Jugoimport- SDPR.

Ministarstvo odbrane

Ministar Vučević je, tom prilikom, istakao da Srbija kontinuirano ulaže u opremanje vojske savremenim naoružanjem i opremom te da smo danas na poligonu u „Nikincima“ imali priliku da se uverimo da se odluka državnog i vojnog rukovodstva o oslanjanju na sopstvene odbrambene kapacitete pokazala kao mudra i dalekovida, naročito u složenim geopolitičkim okolnostima.

Ministarstvo odbrane

On je poručio da će se nastaviti sa opremanjem jedinica Vojske Srbije najsavremenijim borbenim sredstvima s ciljem daljeg jačanja borbene gotovosti vojske, ali i sigurnosti i bezbednosti svih građana naše zemlje.