Вести
27.06.2023.

Министар Вучевић обишао привредно друштво "Борбени сложени системи Д.О.О"

Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић обишао је данас привредно друштво "Борбени сложени системи Д.О.О", зависно предузеће Ј.П. „Југоимпорт-СДПР“, у месту Пљаково код Куршумлије.

Министар Вучевић састао се са руководством “Југоимпорт-СДПР" и привредног друштва "Борбени сложени системи“ са којима је разговарао о достигнутом степену производње и извршеним радовима у оквиру комплекса у Пљакову.

Након састанка, министар одбране обишао је организациону целину “Фабрика за обраду метала Куршумлија” и том приликом упознао се са производним процесом фабрике и разговарао са младим инжењерима.

Током данашњег обиласка, пословодство привредног друштва министру одбране представило је производни програм, као и наредне фазе развоја тог погона, а обишли су и изложена борбена оклопна возила "Лазар 3",  "Лазар 3М", "Милош" и "Милош 2".

Данашњем састанку присуствовали су државни секретар у Министарству одбране Немања Старовић, помоћник министра за материјалне ресурсе др Ненад Милорадовић, посебни саветник у Министарству одбране и председник УО Ј.П. Југоимпорт-СДПР Никола Бањац  и шеф кабинета министра одбране бригадни генерал Горан Момчиловић.