Vesti
27.06.2023.

Ministar Vučević obišao privredno društvo "Borbeni složeni sistemi D.O.O"

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević obišao je danas privredno društvo "Borbeni složeni sistemi D.O.O", zavisno preduzeće J.P. „Jugoimport-SDPR“, u mestu Pljakovo kod Kuršumlije.

Ministar Vučević sastao se sa rukovodstvom “Jugoimport-SDPR" i privrednog društva "Borbeni složeni sistemi“ sa kojima je razgovarao o dostignutom stepenu proizvodnje i izvršenim radovima u okviru kompleksa u Pljakovu.

Nakon sastanka, ministar odbrane obišao je organizacionu celinu “Fabrika za obradu metala Kuršumlija” i tom prilikom upoznao se sa proizvodnim procesom fabrike i razgovarao sa mladim inženjerima.

Tokom današnjeg obilaska, poslovodstvo privrednog društva ministru odbrane predstavilo je proizvodni program, kao i naredne faze razvoja tog pogona, a obišli su i izložena borbena oklopna vozila "Lazar 3",  "Lazar 3M", "Miloš" i "Miloš 2".

Današnjem sastanku prisustvovali su državni sekretar u Ministarstvu odbrane Nemanja Starović, pomoćnik ministra za materijalne resurse dr Nenad Miloradović, posebni savetnik u Ministarstvu odbrane i predsednik UO J.P. Jugoimport-SDPR Nikola Banjac  i šef kabineta ministra odbrane brigadni general Goran Momčilović.