Вести
27.08.2021.

Међународна изложба наоружања и војне опреме "IDEF 2021", Истанбул- Турска

У периоду од 17-20.08.2021. године одржана је изложба наоружања и војне опреме "IDEF 2021" у Истанбулу.

Сајам „IDEF" је један од водећих у свету, те је у складу са тим циљ наступа било представљање развојних и производних програма и технолошких могућности Југоимпорт-СДПР и одбрамбене индустрије Србије најширем кругу посетилаца.

На изложби су приказана тренутно најзначајнија светска достигнућа у области развоја и производње средстава НВО, на основу чега се уочавају тенденције у будућем развоју средстава и опреме којом ће се поједина средства НВО у будућности опремати.

Изложбени штанд Југоимпорт-СДПР, као интегратора одбрамбене индустрије Србије, налазио се у хали број 5 на изузетно повољном положају, површине 120 m2. Том приликом презентована су средстава и капацитети, како из сопствене производње и развоја, тако и предузећа одбрамбене индустрије Србије.

Током наступа, посебан акценат је дат на класичну муницију, артиљерију – пре свега системе фамилије НОРА-Б/52, ракетну артиљерију (нове ракете ГРАД домета 52 km), борбена возила точкаше - Лазар и Милош, наоружање и подсистеме борбених возила, производњу барута и експлозива, вођену ракету АЛАС, лансер ПОС, лаки противтенковски ракетни систем НОВА, наоружање хеликоптера, ваздухопловне подсистеме, вишенаменске брзе патролне чамаце и др.

Одржан је низ успешних састанака и презентација, а изложбени штанд Југоимпорт-СДПР посетио је велики број иностраних делегација и комерцијалних посетилаца.