Vesti
27.08.2021.

Međunarodna izložba naoružanja i vojne opreme "IDEF 2021", Istanbul- Turska

U periodu od 17-20.08.2021. godine održana je izložba naoružanja i vojne opreme "IDEF 2021" u Istanbulu.

Sajam „IDEF" je jedan od vodećih u svetu, te je u skladu sa tim cilj nastupa bilo predstavljanje razvojnih i proizvodnih programa i tehnoloških mogućnosti Jugoimport-SDPR i odbrambene industrije Srbije najširem krugu posetilaca.

Na izložbi su prikazana trenutno najznačajnija svetska dostignuća u oblasti razvoja i proizvodnje sredstava NVO, na osnovu čega se uočavaju tendencije u budućem razvoju sredstava i opreme kojom će se pojedina sredstva NVO u budućnosti opremati.

Izložbeni štand Jugoimport-SDPR, kao integratora odbrambene industrije Srbije, nalazio se u hali broj 5 na izuzetno povoljnom položaju, površine 120 m2. Tom prilikom prezentovana su sredstava i kapaciteti, kako iz sopstvene proizvodnje i razvoja, tako i preduzeća odbrambene industrije Srbije.

Tokom nastupa, poseban akcenat je dat na klasičnu municiju, artiljeriju – pre svega sisteme familije NORA-B/52, raketnu artiljeriju (nove rakete GRAD dometa 52 km), borbena vozila točkaše - Lazar i Miloš, naoružanje i podsisteme borbenih vozila, proizvodnju baruta i eksploziva, vođenu raketu ALAS, lanser POS, laki protivtenkovski raketni sistem NOVA, naoružanje helikoptera, vazduhoplovne podsisteme, višenamenske brze patrolne čamace i dr.

Održan je niz uspešnih sastanaka i prezentacija, a izložbeni štand Jugoimport-SDPR posetio je veliki broj inostranih delegacija i komercijalnih posetilaca.