Догађаји
21.02.2021.

Отворен 15. Међународни сајам НВО "IDEX 2021", Абу Даби - УАЕ

Данас, 21.02.2021. године званично је отворен 15. Међународни сајм наоружања и војне опреме "IDEX 2021" у Абу Дабију - УАЕ.

На једној од највећих и најзначајнијих међународних изложби наоружања и војне опреме у свету Југоимпорт-СДПР Ј.П. (хала 12, штанд Д30) већ традиционално, у континуитету још од 2003. године, наступа с циљем да представи могућности и нова достигнућа у области наоружања и војне опреме из производног програма српске одбрамбене индустрије. Ове године тиму Југоимпорт-СДПР Ј.П. прикључили су се представници предузећа групације одбрамбене индустрије Србије: ХК "Крушик", "Застава оружје", "Слобода" а.д., "Прва Петолетка Трстеник" д.о.о. (ППТ), "Прва искра- наменска" а.д. (ПИБ), као и предузећа: "ЕИ-Опек" а.д., "Ирител" а.д., "Производња Миле Драгић" и "Хорус".

Првог дана сајма министар одбране Небојша Стефановић обишао је штанд Југоимпорт- СДПР Ј.П. на којем је представљен део производног програма Одбрамбене индустрије Србије.

Међународни сајам наоружања "IDEX" одржава се сваке друге године под покровитељством Његовог височанства шеика Халифе бин Заједа ал Нахјана, председника УАЕ и  врховног команданта Оружаних снага УАЕ.

"IDEX" је једина изложба у региону Блиског истока и Северне Африке на којој су представљене најсавременије технологије за све видове оружаних снага. Сајам привлачи пажњу државних и војних представника, односно корисника средстава наоружања и војне опреме, што је добра прилика да свет види шта Србија може да понуди из области одбрамбене индустрије.

Смештен у Националном изложбеном центру у Абу Дабију, овогодишњи Сајам, и у условима пандемије коронa вируса, окупио је више од 900 излагача из 59 земаља уз строго поштовање прописаних здравствених заштитних и епидемиолошких мера и за спречавање ширења болести Ковид-19.