Događaji
21.02.2021.

Otvoren 15. Međunarodni sajam NVO "IDEX 2021", Abu Dabi - UAE

Danas, 21.02.2021. godine zvanično je otvoren 15. Međunarodni sajm naoružanja i vojne opreme "IDEX 2021" u Abu Dabiju - UAE.

Na jednoj od najvećih i najznačajnijih međunarodnih izložbi naoružanja i vojne opreme u svetu Jugoimport-SDPR J.P. (hala 12, štand D30) već tradicionalno, u kontinuitetu još od 2003. godine, nastupa s ciljem da predstavi mogućnosti i nova dostignuća u oblasti naoružanja i vojne opreme iz proizvodnog programa srpske odbrambene industrije. Ove godine timu Jugoimport-SDPR J.P. priključili su se predstavnici preduzeća grupacije odbrambene industrije Srbije: HK "Krušik", "Zastava oružje", "Sloboda" a.d., "Prva Petoletka Trstenik" d.o.o. (PPT), "Prva iskra- namenska" a.d. (PIB), kao i preduzeća: "EI-Opek" a.d., "Iritel" a.d., "Proizvodnja Mile Dragić" i "Horus".

Prvog dana sajma ministar odbrane Nebojša Stefanović obišao je štand Jugoimport- SDPR J.P. na kojem je predstavljen deo proizvodnog programa Odbrambene industrije Srbije.

Međunarodni sajam naoružanja "IDEX" održava se svake druge godine pod pokroviteljstvom Njegovog visočanstva šeika Halife bin Zajeda al Nahjana, predsednika UAE i  vrhovnog komandanta Oružanih snaga UAE.

"IDEX" je jedina izložba u regionu Bliskog istoka i Severne Afrike na kojoj su predstavljene najsavremenije tehnologije za sve vidove oružanih snaga. Sajam privlači pažnju državnih i vojnih predstavnika, odnosno korisnika sredstava naoružanja i vojne opreme, što je dobra prilika da svet vidi šta Srbija može da ponudi iz oblasti odbrambene industrije.

Smešten u Nacionalnom izložbenom centru u Abu Dabiju, ovogodišnji Sajam, i u uslovima pandemije korona virusa, okupio je više od 900 izlagača iz 59 zemalja uz strogo poštovanje propisanih zdravstvenih zaštitnih i epidemioloških mera i za sprečavanje širenja bolesti Kovid-19.