Вести
30.01.2024.

Приказ средстава наоружања и војне опреме Војске Србије испред Дома Гарде на Топчидеру

Југоимпорт-СДПР

Председник Србије и врховни командант Војске Србије Александар Вучић присуствује у касарни Топчидер статичком приказу средства наоружања и војне опреме Војске Србије.

Приказу присуствују и председник Републике Српске Милорад Додик, председница Владе Србије Ана Брнабић, министар одбране Милош Вучевић, начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић и други представници Министарства одбране и Војске Србије.

Југоимпорт-СДПР

На статичком приказу презентован је велики број средстава наоружања и војне опреме, међу којима су била и средства из производног програма Југоимпорт –СДПР која се налазе у саставу Војске Србије: вишенаменска борбена оклопна возила „Лазар 3“ и „Лазар 3М“, борбено оклопно возило „Милош“, као и средства из развојног програма Југоимпорт- СДПР која тек треба да уђу у састав Војске Србије, међу којима је и борбено оклопно возило „Милош 2“, ракета Алас, вишецевни модуларни самоходни лансер ракета 128/262 мм „Тамнава“ и беспилотна летелица-пројектил „Гавран“.

Југоимпорт-СДПР

Ускоро би у Техничко опитном центру Војске Србије требло да почне испитивање борбеног оклопног возила „Милош 2“ и ракете Алас, а самоходног лансера ракета „Тамнава“ и беспилотне летелице-пројектила „Гавран“ до краја године. Такође, у припреми за испитивање је и самоходна топ-хаубица 155 мм „НОРА Б52 НГ“. 

Југоимпорт-СДПР

Председник Вучић је напоменуо и да постоји велико интересовање у иностранству за најмодернију верзију српског оклопног транспортера „Лазар 3“. 

Југоимпорт-СДПР

Говорећи о опремању Војске Србије савременим средствима, истакнуто је да је наручена производња великог броја вишенаменских борбених оклопних возила из производног програма Југоимпорт-СДПР.