Vesti
30.01.2024.

Prikaz sredstava naoružanja i vojne opreme Vojske Srbije ispred Doma Garde na Topčideru

Jugoimport-SDPR

Predsednik Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje u kasarni Topčider statičkom prikazu sredstva naoružanja i vojne opreme Vojske Srbije.

Prikazu prisustvuju i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, ministar odbrane Miloš Vučević, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović i drugi predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Jugoimport-SDPR

Na statičkom prikazu prezentovan je veliki broj sredstava naoružanja i vojne opreme, među kojima su bila i sredstva iz proizvodnog programa Jugoimport –SDPR koja se nalaze u sastavu Vojske Srbije: višenamenska borbena oklopna vozila „Lazar 3“ i „Lazar 3M“, borbeno oklopno vozilo „Miloš“, kao i sredstva iz razvojnog programa Jugoimport- SDPR koja tek treba da uđu u sastav Vojske Srbije, među kojima je i borbeno oklopno vozilo „Miloš 2“, raketa Alas, višecevni modularni samohodni lanser raketa 128/262 mm „Tamnava“ i bespilotna letelica-projektil „Gavran“.

Jugoimport-SDPR

Uskoro bi u Tehničko opitnom centru Vojske Srbije treblo da počne ispitivanje borbenog oklopnog vozila „Miloš 2“ i rakete Alas, a samohodnog lansera raketa „Tamnava“ i bespilotne letelice-projektila „Gavran“ do kraja godine. Takođe, u pripremi za ispitivanje je i samohodna top-haubica 155 mm „NORA B52 NG“. 

Jugoimport-SDPR

Predsednik Vučić je napomenuo i da postoji veliko interesovanje u inostranstvu za najmoderniju verziju srpskog oklopnog transportera „Lazar 3“. 

Jugoimport-SDPR

Govoreći o opremanju Vojske Srbije savremenim sredstvima, istaknuto je da je naručena proizvodnja velikog broja višenamenskih borbenih oklopnih vozila iz proizvodnog programa Jugoimport-SDPR.