Вести
19.09.2023.

11. Међународни сајам наоружања и војне опреме „ПАРТНЕР 2023“

Предстојећи 11. Међународни сајам наоружања и војне опреме „ПАРТНЕР 2023“ биће одржан од 25. до 28. септембра 2023. године на Београдском сајму, у халама 1, 4 и 2А, као и на отвореном простору Београдског сајма.

Пријава за Међународни сајам НВО "ПАРТНЕР 2023"

Покровитељ овогодишње манифестације је Министарство одбране Републике Србије, а суорганизатори су „Југоимпорт-СДПР” и Београдски сајам.

Сајам „ПАРТНЕР“ највећи је и најзначајнији сајам наоружања и војне опреме у региону и прилика је да се јавности представе достигнућа у области истраживања, развоја и производње наоружања и војне опреме и одбрамбених технологија, као и потенцијали Републике Србије.

На сајму „ПАРТНЕР 2023“, током четири сајамска дана, своје производе представиће више од 150 домаћих и иностраних произвођача.

Биће приказан читав низ средстава, око 50, из категорије сложених борбених система у различитим варијантама: више варијанти борбеног оклопног возила „Милош“ и вишенаменског борбеног оклопног возила „Лазар“, средства артиљерије, ракетни системи, вођене ракете модерне варијанте тзв. лутајуће муниције- дронови пројектили конципирани на највишем светском нивоу, ваздухопловни програм и др. Такође, биће неколико премијера, од којих посебно издвајамо капитални сложени борбени систем из нашег развоја.

Више од две деценије, сајам „ПАРТНЕР“ бележи стални узлазни тренд по броју излагача, приказаних средстава, пословних сарадника и посетилаца, као и по публицитету који добија у домаћим и иностраним медијима.