Vesti
19.09.2023.

11. Međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme „PARTNER 2023“

Predstojeći 11. Međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme „PARTNER 2023“ biće održan od 25. do 28. septembra 2023. godine na Beogradskom sajmu, u halama 1, 4 i 2A, kao i na otvorenom prostoru Beogradskog sajma.

Prijava za Međunarodni sajam NVO "PARTNER 2023"

Pokrovitelj ovogodišnje manifestacije je Ministarstvo odbrane Republike Srbije, a suorganizatori su „Jugoimport-SDPR” i Beogradski sajam.

Sajam „PARTNER“ najveći je i najznačajniji sajam naoružanja i vojne opreme u regionu i prilika je da se javnosti predstave dostignuća u oblasti istraživanja, razvoja i proizvodnje naoružanja i vojne opreme i odbrambenih tehnologija, kao i potencijali Republike Srbije.

Na sajmu „PARTNER 2023“, tokom četiri sajamska dana, svoje proizvode predstaviće više od 150 domaćih i inostranih proizvođača.

Biće prikazan čitav niz sredstava, oko 50, iz kategorije složenih borbenih sistema u različitim varijantama: više varijanti borbenog oklopnog vozila „Miloš“ i višenamenskog borbenog oklopnog vozila „Lazar“, sredstva artiljerije, raketni sistemi, vođene rakete moderne varijante tzv. lutajuće municije- dronovi projektili koncipirani na najvišem svetskom nivou, vazduhoplovni program i dr. Takođe, biće nekoliko premijera, od kojih posebno izdvajamo kapitalni složeni borbeni sistem iz našeg razvoja.

Više od dve decenije, sajam „PARTNER“ beleži stalni uzlazni trend po broju izlagača, prikazanih sredstava, poslovnih saradnika i posetilaca, kao i po publicitetu koji dobija u domaćim i inostranim medijima.