Активности
01.06.2024.

Завршена тактичко-показна вежба Жандармерије „Липовица 2024“ уз употребу борбених возила „Лазар 3“

Министарство унутрашњих послова

Током тактичко-показне вежбе Жандармерије „Липовица 2024“ ова елитна јединица показала је да је изузетно важан чинилац, не само ради очувања безбедности и заштите јавног реда и мира, већ и за очување територијалног интегритета и суверенитета - заштите националних и државних интереса.

Министарство унутрашњих послова

Истактуто је да ће Министарство унутрашњих послова и Дирекција полиције наставити са опремањем и усавршавањем ове јединице.

Министарство унутрашњих послова

У саставу јединице, већ више година, налазе се и вишенаменска борбена оклопна возила 8х8 „Лазар 3“, производног програма Југоимпорт-СДПР, која су се и овом приликом показала изузетним током извођења различитих тактичких радњи и у реализацији различитих мисија.

Министарство унутрашњих послова

Овом приликом демонстрирано је дејствовање личним наоружањем кроз отворени поклопац у предњем делу возила на мете које симулирају заседу противника у борби у насељеном месту, након чега је уследило укрцавање припадника Жандармерије у простор посаде у задњем делу возила кроз рампу. Рампа је дизајнирана тако да испуњава различите захтеве током сложених операција.

Министарство унутрашњих послова

По завршетку тактичко-показне вежбе оцењено је да је ниво оспособљености припадника Жандармерије на највишем могућем степену.