Активности
04.01.2024.

Колективна обука послуга самоходних топ-хаубица 155 мм Б-52 М-15 „Нора“

Југоимпорт-СДПР

На полигонима и вежбовном простору у околини Ниша у току је реализација колективне обуке послуга самоходних топ-хаубица 155 мм Б-52 М-15 „Нора“ из производног програма Југоимпорт- СДПР,  а које су већ више година у саставу Војске Србије.

Министарство одбране

Самоходна топ-хаубица 155 мм НОРА-Б52 намењена је за ватрену подршку сопствених јединица. Ватрену подршку остварује снажном, изненадном и брзом ватром по циљевима тактичког, оперативног и стратегијског значаја на великим даљинама.

Обука се реализује са циљем даљег унапређења оспособљености припадника дивизиона Мешовите артиљеријске бригаде наоружаног „Норама“ за припрему и извођење дејстава, уз максимално искоришћење могућности овог савременог борбеног средства.

Министарство одбране

Послуге на обуци увежбавају поседање ватреног положаја, правовремено откривање циљева, употребу аутоматизованог система за управљање ватром и извршење посредног гађања, у складу са задатим стандардима и нормама за ефикасно дејство.

Континуирана реализација обуке и увежбавања кључни су за очување високе оспособљености и борбене готовости дивизиона којем су, увођењем топ-хаубица 155 мм „Нора“ у оперативну употребу, значајно унапређене способности за пружање поуздане, прецизне и снажне ватрене подршке јединицама Војске Србије у извођењу операција.

Југоимпорт-СДПР