Drugi o nama
15.12.2023.

Kristofer F. Fos o borbenim oklopnim vozilima „Lazar 3“, "Lazar 3M" i „Lazanski“

Jugoimport-SDPR
Na web sajtu shephardmedia.com, 07.12.2023. godine, objavljen je članak, autora Kristofera F. Fosa, o borbenim oklopnim vozilima „Lazar 3“, "Lazar 3M" i „Lazanski“. Ekstrakt članka možete pročitati u nastavku.

Dva srpska oklopna vozila, Lazar 8x8 i Lazanski 8x8, opremljena su različitim daljinskim upravljačem i stepenom zaštite.

Kada je prvobitno uveden u upotrebu oružanih snaga Srbije, vozilo Lazar 8x8 je imalo daljinski uporavljanu stanicu na krovu, naoružanu mitraljezom 12,7 mm, koja nije bila stabilisana.

Iznad: Lazar 3, 8x8, opremljen daljinski upravljanom stanicom sa dva topa 30 mm koji se usmeravaju na cilj pomoću nišanskog sistema za dnevne/noćne uslove.  (Fotografija: autor).

U cilju probe, Lazar 3 je integrisan sa daljinski upravljanom borbenom stanicom (DUBS) naoružanom sa dva topa 30x210 mm sa jednostrukim hranjenjem, od kojih svaki ima po 110 metaka, čiji je deklarisan maksimalni domet 2000 m  za dejstvo zemlja-zemlja.

Takođe je završen i novi model vozila Lazar, oznake 3M, koje je opremljeno DUBS-om naoružanim stablisanim topom 30mm sa dvostrukim hranjenjem i spregnutim mitraljezom 7,62 mm koji se usmerava na cilj pomoću CCD kamere (radi po principu merenja pomeranja električnog naboja), infracrvene (IC) kamere sa laserskim daljinomerom i  uređajem za automatsko praćenje ciljeva.

Jugoimport-SDPR

Uz top je obezbeđeno 300 komada municije (200 kom. fugasne i 100 kom. pancirne sa traserom ).

Slovo „M“ u nazivu vozila znači da vozilo ima dodatni oklop i protivminsku zaštitu, što povećava masu vozila na oko 30 t. Za razliku od prethodnih varijanti, Lazar 3M nema neprobojne prozore, kao ni puškarnice na boku oklopnog tela vozila.

Srbija (Jugoimport-SDPR) je takođe proizvela i prototip borbenog vozila pešadije Lazanski  8x8,  čija maksimalna težina iznosi 26-36 t, u zavisnosti od borbene stanice i oklopne zaštite koju poseduje.

Pogonsku grupu čini dizel motor Caterpillar  C13 koji razvija snagu od 711 ks, kao i šestostepeni automatski menjač Allison 4000P. Opremljen je i sistemom za regulaciju visine u standardnoj varijanti.

Iznad:  Borbeno vozilo pešadije Lazanski 8x8 opremeljno daljinski upravljanom borbenom stanicom sa topom 57 mm i spregnutim mitraljezom 7,62 mm. (Fotografija: autor).

Balistička zaštita je do nivoa 4 po standardu STANAG 4569, ali u fazi ravoja je i varijanta sa nivom 5 i 6, dok je protivminska zaštita nivoa 4a/4b, po standardu STANAG 4569.  Kao i Lazar 3M, ni Lazanski nema puškarnice.

Standardna oprema uključuje inercijalni navigacioni sistem u slučaju ometanja GPS-a, kao i sistem za upravljanjem borbom, klimatizaciju i ABHO zaštitu. Za posadu su predviđena sedišta zaštićena od eksplozija.

Prvi primerak je opremljen DUBS-om sa topom 57 mm i spregnutim mitraljezom 7,62 mm.

AUTOR

Kristofer F. Fos

Kristofer F. Fos je međunarodno priznati stručnjak u oblasti oklopnih borbenih vozila, artiljerije i drugih oružanih sistema, napisao je i uredio više od 100 knjiga na ove i druge srodne teme od 1970. godine.

Do sredine 2017. godine, Kris je bio urednik publikacije Jane’s Armoured Fighting Vehicles, Jane’s AFV System Upgrades i ko-urednik publikacije Jane’s Aritlery and Air Defence i Jane’s Military Vehicles and Logistics.

Takođe, napisao je članke o velikom broju kopnenih oružanih sistema za niz vojnih časopisa širom sveta.

Kris je pokrenuo i časopis Jane’s Defence Review koji je obuhvatao i deo o sovjetskoj obaveštajnoj službi koji se izdvojio kao zaseban časopis Jane’s Intelligence Review. Sve do kraja 2021. godine radio je kao urednik-savetnik za publikaciju Jane’s Defence Weekly  i Jane’s International Defence Review.

Držao je predavanja o oklopnim vozilima i drugim sistemima naoružanja u mnogim zemljama, predsedavao je na više od 50 konferencija i vozio oko 60 oklopnih vozila guseničara i točkaša.