Вести
27.06.2019.

Потписивањe уговора за производњу и развој авиона на сајму нво „ПАРТНЕР 2019“

Компанија „Утва авио индустрија", која је у власништву „Југоимпорт - СДПР", на сајму НВО "Партнер 2019", потписала је Уговоре укупне вредности 1.260.000,00 евра за производњу авиона, ремонт и за послове на развоју новог авиона за потребе компаније „SmartLink" из Дубаија.

Уговори се односе на производњу модернизованих авиона двоседа, типа УТВА 75. Ови уговори омогућују да након више од 30 година покрене производња летелица овог типа. Поред поменутих послова, уговори подразумевају развој и разраду пројектне документације за летелицу опште категорије као и пружање додатних услуга из делатности компаније „Утва авио индустрија".

Југоимпорт – СДПР је до сада уложио више од 5 милиона евра у производне погоне Утве, како би се створили услови за производњу и развој летелица и омогућило подизање капацитета фабрике као и квалитета услуга.

Испуњењем оваквих договора смо у могућности да развијамо фирму, а самим тим и ваздухопловну индустрију Србије, а од велике је важности и то што ови уговори представљају директни прилив инвестиција у врхунску технологију у Србији.