Догађаји
15.09.2021.

Приказ средстава на тактичко-техничком збору на Ушћу поводом обележавања Дана српског јединства, слободе и националне заставе

Председник Републике и врховни командант Војске Србије Александар Вучић, заједно са потпредседником Владе и министром одбране др Небојшом Стефановићем, начелником Генералштаба Војске Србије генералом Миланом Мојсиловићем, помоћником министра одбране за материјалне ресурсе др Ненадом Милорадовићем и руководством Југоимпорт-СДПР Ј.П. обишао је данас на београдском Ушћу приказ наоружања и војне опреме, који су организовали Министарство одбране и Војска Србије уз помоћ Југоимпорт-СДПР Ј.П. поводом Дана српског јединства, слободе и националне заставе.

На тактичко-техничком збору на Ушћу била су презентована и средства из развоја и производње Југоимпорт-СДПР: самоходне топ-хаубице 155 mm „Нора Б-52", вишенаменска борбена оклопна возила 8x8 „Лазар 3" са различитим наоружањем, борбена оклопна возила 4x4 „Милош" са различитим наоружањем, самоходни ракетни лансери „Алас", „Шумадија" и „Тамнава", авиони „Сова" и „Ласта", беспилотна летилица „Стршљен", беспилотна летилица- пројектил „Гавран" и др.

На данашњем приказу изложено је више од 130 борбених и неборбених система, као и бројно наоружање и војна опрема.