Догађаји
10.08.2023.

Потписани уговори за испоруку наоружања и војне опреме за Војску Србије

Министарство одбране

Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић присуствовао је данас свечаности поводом потписивања уговора за испоруку савременог наоружања и војне опреме између Министарства одбране, предузећа Одбрамбене индустрије Србије и ЈП „Југоимпорт-СДПР“.

Министарство одбране

Уговоре за испоруку савремених сложених борбених система и муниције који ће директно допринети унапређењу способности Војске Србије, потписали су представници Министарства одбране, „Застава оружје“, ХК „Крушик“, „ФАП Корпорације“, „Застава ТЕРВО“ и „Југоимпорт-СДПР“.

Министарство одбране

На данашњој свечаности потписани су и уговори за модернизацију средстава у Војсци Србије. Кооперантске уговоре са предузећем „Југоимпорт-СДПР“ потписали су представници предузећа „Телеоптик-Жироскопи“, „Сензор Инфиз“, „Застава ТЕРВО“, „Борбени сложени системи“ и представник компаније „Јумко“.

Такође, потписани су и уговори између предузећа Одбрамбене индустрије Србије и „Југоимпорт-СДПР“ за кооперацију у пословима извоза нових борбених система. Наведене уговоре потписали су представници предузећа „Југоимпорт-СДПР“ са кооперантима „Застава ТЕРВО“ и „Слобода“ Чачак, а у извозном послу укључени су и „ФАП Корпорација“, „Прва петолетка-наменска“ и ТРЗ Чачак.