Догађаји
24.04.2024.

4. Ваздухопловни самит југоисточне Европе- SEAS 2024

Југоимпорт-СДПР

Четврти Ваздухопловни самит југоисточне Европе (Southeast Europe Aviation Summit - SEAS 2024) одржан је у Београду 22. и 23. априла 2024. године.
Отварању догађаја присуствовао је велики број уважених званица из земље и иностранства, међу којима и амбасадори Сједињених Америчких Држава, Француске, Шпаније и Уједињених Арапских Емирата.

Седма ваздухопловна конференција била је посвећена цивилној и војној ваздухопловној индустрији и један од најпосећенијих догађаја овог типа у домаћем и регионалном ваздухопловству.

Током конференције европски произвођачи летелица одговарали су на питања о безбедности авиона нове генерације, док су високи представници домаће и европских авио-компанија говорили о томе шта су планови комерцијалног авио-саобраћаја.

Југоимпорт-СДПР

Југоимпорт је имао изложбени штанд на коме је приказан део понуде из ваздухопловне области - макете авиона Ласта, Сова, развојни пројекат жирокоптер и беспилотнa летелиц- пројектил „Гавран“ намењенa за осматрање и напад на широк дијапазон циљева, уништавање тенкова и других оклопних возила, командних места, артиљеријских положаја, покретних и непокретних циљева и сл.

Понуда Југоимпорта, из области ваздухопловства, приказана је кроз мултимедијалне презентације, постере и промотивне филмове.

Југоимпорт-СДПР

SEAS 2024 посетило је више од 200 компанија, преко 1.000 делегата из 35 земаља.