Активности
19.04.2024.

Стручна посета студената Машинског факултета у Београду Сталној изложби НВО у Никинцима

Више од четрдесет студената основних академских студија Машинског факултета у Београду, који слушају неки од изборних предмета Катедрe за системе наоружања је, у организацији Југоимпорта, посетило Сталну изложбу наоружања и војне опреме у Никинцима.

Посета је започета презентацијом која је обухватила преглед историје и целокупне делатности предузећа. Представљени су најновији сложени борбени системи из развојног и производног програма Југоимпорта.

Студенти су показали велико интересовање и добили одговоре на бројна питања која се односе на истраживање, развој, производњу и испитивање наоружања и војне опреме, као и могућности развоја каријере у овој врло актуелној и динамичној грани машинства.

У наставку посете, млади академци су имали прилику да на једном месту сагледају практично целокупне потенцијале домаће одбрамбене индустрије. Будући инжењери су стекли увид у најновије производе у домену класичног и ракетног наоружања, борбених платформи, различитих типова муниције, заштитних средстава и остале опреме.

Посебно значајан био је обилазак прототипске радионице и могућност да студенти непосредно виде системе као што су: самоходна топ-хаубица калибра 155 mm НОРА, вишенаменско оклопно борбрно возило 8×8 Лазар и оклопно борбено возило 4х4 Милош.

Југоимпорт и Катедра за системе наоружања имају вишегодишњу успешну сарадњу која се између осталог огледа и у стручним посетама студената које значајно доприносе њиховом образовању путем стицања практичних знања.