Vesti
09.11.2022.

Međunarodna izložba NVO „INDODEFENCE 2022"

Međunarodna izložba NVO „INDODEFENCE 2022", održana je u periodu od 02-05.11.2022. godine u Džakarti- Indonezija.

Sajam „INDODEFENCE 2022" jedan je od najznačajnijih i najposećenijih izložbi u regionu Azije, te je u skladu sa tim cilj nastupa bilo predstavljanje razvojnih i proizvodnih programa Jugoimport-SDPR i odbrambene industrije Srbije najširem krugu posetilaca.

Predmetnoj izložbi su prisustvovali mnogi vodeći porizvođači iz svih delova sveta. Prikazana su trenutno najznačajnija svetska dostignuća u oblasti razvoja i proizvodnje sredstava NVO.

Izložbeni štand Jugoimport-SDPR, kao integratora odbrambene industrije Srbije, nalazio se na izuzetno povoljnom položaju, veličine 120 m2.

Tokom nastupa, poseban akcenat je dat na klasičnu municiju, automatske i modularne puške, artiljeriju – pre svega sisteme familije NORA-B/52, raketnu artiljeriju, višecevni modularni samohodni lanser raketa 122/262 mm „Tamnava", borbena oklopna vozila točkaše - Lazar i Miloš, naoružanje i podsisteme borbenih vozila, višenamenske brze patrolne čamace, balističku opremu i dr.

Održan je niz uspešnih sastanaka i prezentacija, a izložbeni štand Jugoimport-SDPR posetio je veliki broj inostranih delegacija i komercijalnih posetilaca.