Вести
25.04.2019.

Приказ наоружања и војне опреме на полигону „Никинци“

На полигону "Никинци" успешно је реализован дводневни приказ средстава наоружања и војне опреме из домаћег развоја са бојевим гађањем.

Демонстрација је организована за чланове делегација партнерских земаља, које су изразиле интересовање да се детаљније упознају са техничким и оперативним карактеристикама средстава наменске индустрије Србије.

Првог дана приказа извршено је бојево гађање са артиљеријско-ракетним системима: модернизованим вишецевним лансерима који су дејствовали ракетама "Огањ" и "ГРАД 2000", самоходним топ-хаубицама 155 mm "Нора" Б52 и ракетним системом "Алас".

Гађање у реалним условима успешно је реализовано, погађањем циљева вођеном ракетом „Алас", потом погађање циљева из самоходних топ-хаубица "Нора" и модернизованих "Огњева" са артиљеријским невођеним ракетама домета 40 km и 20 km.

Другог дана приказа дејствовано је из борбених станица 12,7 mm вишенаменског борбеног оклопног возила 8x8 "Лазар 3" и борбеног оклопног возила 4x4 "Милош".

Такође, дејствовано је из пешадијског наоружања нове генерације, беспосадне платформе "МАЛИ МИЛОШ", противоклопним вођеним ракетама калибра 2Т и 2Ф и системом PASARS.