Vesti
27.06.2019.

Potpisivanje ugovora za proizvodnju i razvoj aviona na sajmu nvo „PARTNER 2019“

Kompanija „Utva avio industrija", koja je u vlasništvu „Jugoimport - SDPR", na sajmu NVO "Partner 2019", potpisala je Ugovore ukupne vrednosti 1.260.000,00 evra za proizvodnju aviona, remont i za poslove na razvoju novog aviona za potrebe kompanije „SmartLink" iz Dubaija.

Ugovori se odnose na proizvodnju modernizovanih aviona dvoseda, tipa UTVA 75. Ovi ugovori omogućuju da nakon više od 30 godina pokrene proizvodnja letelica ovog tipa. Pored pomenutih poslova, ugovori podrazumevaju razvoj i razradu projektne dokumentacije za letelicu opšte kategorije kao i pružanje dodatnih usluga iz delatnosti kompanije „Utva avio industrija".

Jugoimport – SDPR je do sada uložio više od 5 miliona evra u proizvodne pogone Utve, kako bi se stvorili uslovi za proizvodnju i razvoj letelica i omogućilo podizanje kapaciteta fabrike kao i kvaliteta usluga.

Ispunjenjem ovakvih dogovora smo u mogućnosti da razvijamo firmu, a samim tim i vazduhoplovnu industriju Srbije, a od velike je važnosti i to što ovi ugovori predstavljaju direktni priliv investicija u vrhunsku tehnologiju u Srbiji.